Nieuws uit de huisartsenpraktijk – Huisartsenpraktijk Oldeberkoop – Oldeberkoop

Welkom op de site van onze apotheekhoudende huisartsenpraktijk in Oldeberkoop

Wij zijn in de voorjaarsvakantie: 19 t/m 23 februari gesloten. Huisartsenpraktijk Makkinga (0516-441250) neemt in deze week voor ons waar.

Voor het maken van afspraken & uw medicijnen herhalen: www.mijngezondheid.net !

Ook voor (simpele) medische vragen of het inzien van uw medische gegevens kunt via deze website inloggen. Het is ook mogelijk om via een PGO (persoonlijke gezondheidsomgeving) uw gegevens in te zien.

Huisartsenpraktijk Oldeberkoop
Wolvegasterweg 15 8421 PB Oldeberkoop

Terug naar overzicht

Nieuws uit de huisartsenpraktijk

De zomer (vakantie) zit er weer op. Na 3 weken dicht te zijn geweest, en heerlijk met de kinderen weg te zijn geweest, hebben we 3 weken dubbele praktijk gehad. Het is heel mooi dat we dit zo kunnen regelen met de praktijk in Makkinga. Het is altijd wel extra druk wanneer we hun praktijk erbij hebben. Andersom geldt dit natuurlijk ook. Hopelijk beseft u dit en belt u alleen voor dingen die niet kunnen wachten naar Makkinga.

De herfstvakantie van 16-23 oktober zijn we weer gesloten en natuurlijk kunt u dan in spoedsituaties weer op de praktijk in Makkinga rekenen.

Dan zijn er ook weer wisselingen; Tetsje vindt het bloedprikken zo leuk dat ze besloten heeft om bij het huisartsenlab te gaan werken. Geke Post neemt haar taken over. Voor sommigen zal zij een bekend gezicht zijn omdat Geke in Oldeberkoop woont.  Dit kan heel fijn zijn maar misschien ook wel eens ongemakkelijk. Geke heeft aangegeven dit niet als een probleem te ervaren. Weet dat ook zij een beroepsgeheim heeft. Omdat we nu doktersassistentes en apothekersassistentes hebben is het soms lastig om telefonisch uitslagen door te geven. Wanneer de doktersassistente haar spreekuur heeft neemt de apothekersassistente de telefoon op. Zij is niet opgeleid om uitslagen door te geven of uit te leggen. Zij zal dit aangeven en u vragen op een ander tijdstip terug te bellen.

Daarnaast vertrekt Janneke. Hoewel ze tot een maand of 3 geleden zichzelf nogsteeds voorstelde als de nieuwe huisarts in opleiding zit haar jaar er nu echt alweer op. We hebben het ontzettend leuk met haar gehad en ondanks dat ze al heel veel kon hebben we haar ook nog wel wat kunnen leren. Donovan Jie neemt haar plek over. Hij zit al in het laatste jaar van de opleiding en moet aan het eind van deze stage dus helemaal klaar zijn. Henk Jan is erg blij dat er weer een man in het team zit.

Op de achtergrond blijven we bezig met allerlei dingen. Zo krijgen we eind september een nieuw ICT systeem. Natuurlijk hopen we dat u daar zo weinig mogelijk van merkt maar voor ons is het een hele stap. Wat wel op zal vallen is dat het patientenportaal veranderd. Dit wordt overgezet naar Mijn Gezondheidsnet. Een andere naam maar eenzelfde soort manier van afspraken inplannen, vragen stellen en medicatie herhalen. Ook zijn de voorbereidingen voor de griepprikken weer gestart. Deze zullen we waarschijnlijk begin november uitdelen. Zodra we de precieze datum hebben komt deze op onze website. Nieuw is dat er op donderdag geen levering van medicijnen meer bij ons is. Wanneer u op woensdags besteld kunt u dit vanaf vrijdag ophalen. Volgende week gaat Henk Jan op nascholing en twee weken later mag ik. Een leuke cursus samen met huisartsen en specialisten uit de Tjongerschans. Altijd leuk om elkaar eens te ontmoeten zodat we ook weten wie we aan de telefoon hebben en bij wie u voor welke kwalen het best terecht kunt!

Publicatiedatum: 10-09-2021